top of page

Wil jij ook Tekentaal in de klas?

Dat kan! Ik ben ook werkzaam via Qrabbl. een onderwijsorganisatie met als doel meer creativiteit in de klas te krijgen. Daar sta ik zeker achter. Creativiteit is het vermogen om nieuwe dingen te bedenken en/of te creëren. Door creatief denken kun je originele oplossingen en vernieuwende werkwijzen uitdenken. Creativiteit kan betrekking hebben op het denken of op het doen. 

Bij het holistisch tekenen wordt uitgegaan van de mens als één geheel van denken, voelen en willen. Bij een tekenopdracht beginnen we vaak met lichaamswerk wat kan bestaan uit een meditatie, een boek lezen en bespreken, bewegingsoefeningen etc. Dit is altijd afgestemd op de tekenopdracht. En kinderen hoeven helemaal niet goed te kunnen tekenen, het gaat erom welk beeld ze naar buiten brengen. Dit is voor iedereen een heerlijke uitlaatklep. In een creatief werk kan en mag alles!

 

Met de tekentaal wordt spelenderwijs gewerkt aan verbeteren van de motoriek, negatieve dingen omzetten aar positiviteit, balans en rust creëren, verbinding en nog veel meer. Er is ook de mogelijkheid om een thema of onderwerp op maat te krijgen.  

vissen .jpg
kadinsky vis.jpg

Voorbeelden

Qrabbl

Kleurpotloden

Ik help je, met behulp van creativiteit, op een speelse wijze inzichten te krijgen in je oude patronen zodat je deze achter je kunt laten en weer ten volste je eigen IK kunt leven. 

bottom of page