Sinds mei 2022 ben ik officieel een Qrabbelaar, dat betekent dat ik creatieve lessen op basisscholen geef via de organisatie Qrabbl. Zij hebben dit in het leven geroepen door een gemis aan creativiteit in de klas en het lerarentekort. 

Een Qrabbl-dag vul ik met mijn specialiteit; holistische tekenlessen. Ik bied dan een volledig programma waarin de kinderen alles leren over bijv. een bepaalde kunstenaar, zijn manier van werken, oefenopdrachten en een grote opdracht. Op deze manier zijn ze lekker op een creatieve manier bezig en wordt er onbewust gewerkt aan bijv. de motorriek, weer in beweging komen, boosheid omzetten naar iets nieuws, groepsbinding etc. Het is altijd mogelijk om een op maat gemaakt programma te krijgen zoals bijv. de thema's die scholen al op de planning hebben, of thema's als samenwerken, pesten of zelfvertrouwen vergroten. Geef dit aan wanneer u daar gebruik van wil maken!

Qrabbl uitreiking certificaat.jpg
hunderwasser boom.jpg
voorbeeld 3 hundertwasser.jpg
IMG-4158-Original_edited.jpg

Voorbeeld Qrabbl-dag groep 5-6-7-8

* Binnenkomen, welkom heten en mezelf voorstellen

* Naamplaatje maken

* Uitleg stromingsbeelden en kleine opdracht

* Groepsopdracht  (stromingsbeeld) Ik-Jij-Wij + uitleg

* Inleiding Hundertwasser

* Hundertwasser opdracht

* Tentoonstelling maken en samen kijken

* Naar huis

.

Kleurpotloden

Ik help je, met behulp van creativiteit, op een speelse wijze inzichten te krijgen in je oude patronen zodat je deze achter je kunt laten en weer ten volste je eigen IK kunt leven.