top of page

Kinderen

Hoezo (zelf)vertrouwen

Kinderen zijn erg gevoelig voor de mening van anderen. Door school of social media kunnen kinderen een laag zelfbeeld ontwikkelen. Ik help jouw kind om meer vertrouwen in zichzelf te ontwikkelen waardoor hij of zij niet snel meer beïnvloed wordt door de omgeving maar eigen keuzes durft te maken!

Help mijn ouders gaan scheiden!

Voor een kind is een scheiding een ingrijpende gebeurtenis. Het kind krijgt  vaak te maken met ruzies, keuzes maken, en zich schuldig voelen. De situatie kan een kind niet veranderen, wel de manier waarop hij of zij hier mee omgaat.

Ik vind schrijven kei moeilijk

Als kinderen moeite hebben met schrijven kan dit diverse oorzaken hebben. Op speelse en ontspannen wijze bied ik je kind tekenopdrachten, maar ook spelletjes en buitenopdrachten aan om de motorriek te stimuleren. En stapsgewijs gaat je kind weer met plezier naar school!

hoezo (zelf)vertrouwen

Hoezo (zelf)vertrouwen

Kinderen krijgen in hun opvoeding te maken met allerlei gebeurtenissen en verschillende mensen. Gebeurtenissen die een grote invloed op hun leventje kunnen hebben zoals een echtscheiding, druk op school die ze niet goed aan kunnen, het overlijden van een dierbare etc. En hier kan een kind behoorlijk last van krijgen wat zich op verschillende manieren kan uiten, denk aan bedplassen, pesten of gepest worden, naar binnen keren en heel onzeker worden. 

 

In een tekening vertelt een kind wat er op dat moment speelt in zijn of haar leven. Ik kan in de tekening lezen waar opvallende dingen staan en bespreek dit met de ouder en/of het kind.

Voor een Tekenavontuur kom je bij mij aan huis of in een voor jouw kind veilige en vertrouwde omgeving . Het kind krijgt een opdracht en dan gaan we op zoek naar de boodschap in de tekening. Waar heeft hij of zij last van? Wat zijn de sterkte punten? Wat is zijn of haar Kracht! En zo bouwen we langzaam aan meer (zelf)vertrouwen. Het gaat er niet om of je kind mooi kan tekenen, het gaat om de boodschap die jouw kind vertelt in een tekening.  

 

Help mijn ouders gaan scheiden

Help mijn ouders gaan scheiden!

Wanneer je samen besluit om uit elkaar te gaan komt  het moment dat je je kind(eren) op de hoogte moet brengen. Hoe zal je kind(eren) erop reageren? Hoe zal het hiermee omgaan? Naast het feit dat een scheiding voor jou lastig is heeft het altijd invloed op de kinderen. De woonsituatie veranderd, misschien moet er zelfs van school gewisseld worden. Allerlei zaken waar je geen controle op hebt.  En in elke leeftijd zal het kind anders reageren. Het ene kind lijkt vrolijk door te huppelen maar is het wel echt vrolijk? Een ander kind gaat misschien weer in bed plassen. Het kind kan boos worden, verdrietig en het vertrouwen in beide ouders verliezen. Moet het partij kiezen voor een ouder? Hoe zal de bezoekregeling verlopen??Je kunt van tevoren niet weten hoe het zal gaan. Zelfs al lijken jullie zonder problemen en ruzies uit elkaar te gaan, het kind kan er toch last van  hebben wat zich misschien uit op school.  

Elke leeftijdsfase reageert anders bij zo'n heftige gebeurtenis. Bij Tekenavontuur krijgt het  kind verschillende opdrachten die houvast bieden in deze onzekere tijd.

 

scheiden_edited.jpg
meer weten? 
gezicht iuit 1 lijn-Original_edited.jpg
nieuwsgierig? 
Ik vind schrijven kei moeilijk

Wie  Wat  Waar Weetjes

Alle info op een rijtje

Ik vind schrijven kei moeilijk

Voor veel kinderen is schrijven moeilijk. Het handschrift kan onleesbaar zijn maar ook kan er angst zijn om te schrijven. In een tijdperk waar veel geautomatiseerd is schrijft een kind sowieso al niet veel meer. Maar ook het feit dat kinderen steeds minder buiten spelen kan een oorzaak zijn,. Wat heeft dat er nou mee te maken, hoor ik je denken, maar met buitenspelen stimuleert het kind de motorriek en juist die is belangrijk bij het schrijven. 

Een achterstand in de motorische ontwikkeling kan verschillende oorzaken hebben. Te weinig beweging, weinig zelfvertrouwen bij het bewegen, een in aanleg aanwezige stoornis of een medische reden kunnen oorzaken zijn van een vertraagde ontwikkeling van het kind. Dat kinderen te weinig bewegen is een bekend fenomeen van deze tijd. De moderne (spel)computers en de TV winnen het vaak van het touwtje springen, het knikkeren en het verstoppertje spelen. Ook is het gebruik van de auto vaak een aantrekkelijker alternatief dan de fiets. Gevolg hiervan is dat kinderen in deze tijd minder bewegingservaring opdoen en hierdoor mogelijk een motorische achterstand ontwikkelen.  

Bij Tekenavontuur komt het kind weer in beweging. Met speelse opdrachten zoals tekenen maar zeker ook met  spelletjes en doe-opdrachten werkt het kind  ongemerkt hard om de motorriek te stimuleren. Wil jij weten of ik ook iets voor jouw kind kan betekenen? 

oefent schrijfregels-Original_edited.jpg
iets voor jouw kind?
Kleurpotloden

Ik help je, met behulp van de Tekentaal, op een speelse wijze inzichten te krijgen in je oude patronen zodat je deze achter je kunt laten en weer in je eigen Kracht komt 

De kosten voor een sessie zijn € 65,00 per uur
Een intake/evaluatiegesprek/verslag € 25,00

Een sessie op locatie kan altijd besproken worden. U betaald dan de sessieprijs per uur + reiskosten

Er wordt gewerkt met mooie materialen en zo maken ze hun eigen unieke werkstuk. Een sessie duurt ongeveer 1 uur maar kan uitlopen als dat nodig is. 

bottom of page